top of page

OVER MIJ

Myrte Marie-Anna Tijhuis. 32 jaar.
Als ik mijn naam spel zeg ik:
em (M) – griekse ij (Y) – er (R) – tee (T) – eé (E), zonder ha (H). En mijn achternaam is: ‘Tijhuis’, tee (T) – lange ij (IJ) – huis. ‘Zoals een huis?’. Ja, zoals een huis.

IMG_6568-bewerkt.jpg

Mijn roots

Ik ben geboren in Amersfoort en opgegroeid in Almere. In een gezin met vier kinderen: mijn oudste zus Sanne, zoals een oudste zus moet zijn. Een warme deken. Dan mijn broer Lars, een echte grote broer: af en toe ruzie, op zijn kamer aan het gamen, maar ook veel gezelligheid. En dan mijn tweelingzusje Iris, zoals de andere zus moet zijn. Eigenwijs, onvoorwaardelijke liefde en elkaar perfect aanvoelen.

Mijn ouders zijn Hans en Franka. Mijn moeder is een zelfstandige, creatieve vrouw met een eigen mening. Ze heeft altijd voor ons gezorgd, maar ook haar eigen paden bewandeld. Mijn vader is de ondernemer, de sporter. Samen een schitterende combinatie van een liefdevol thuis met hun – onbewuste – missie om hun dochters en zoon zelfstandig op te voeden.

 

Mijn gezin
Mijn eigen gezin bestaat uit mijn man Dennis. Een sportieve liefhebbende man. Hij heeft iets weg

van mijn vader, grappig genoeg. Onze prachtige dochter Louise. Engelachtig, lief en een tikje ondeugend. En onze stoere en grappige zoon Hero. Een lief mannetje die – al sinds zijn geboorte - meer balgevoel heeft dan zijn moeder. En tot slot onze springen-in-het-veld, hondjes Bibi en Puck.

 

Ik ben een sportieve, ondernemende vrouw. Ik houd van buiten zijn, het liefst in beweging. Wandelend of hardlopend, maar ik ben ook te vinden in de sportschool. Even goed zweten en voldaan naar huis gaan, vind ik heerlijk. Als meisje had ik de droom om op Z-niveau paard te rijden. En die droom is met mijn vorige Friese paard Jonne uitgekomen! 

 

Ondernemer
Voor zolang ik me kan herinneren, ben ik een ondernemend type. Ik leef voor nieuwe ideeën bedenken, nieuwe doelen stellen en deze zeker ook halen! Ik zoek altijd naar wat mij het meest gelukkig maakt. Eén van de dingen waar ik heel gelukkig van word, is mijn werk.

 

Ik ben mede-eigenaar van Tijhuis Ingenieurs. Dat is begonnen als een ontdekkingsreis met mijn vader. In 2017 zaten we samen in de auto. Hij zocht iemand die zijn bedrijf wilde leiden en ik zocht een baan waarin ik meer met mensen kon werken en leiding kon geven. 1 en 1 is 2. Met een handdruk in de Fiat500 van mijn moeder, bezegelden mijn vader en ik onze samenwerking.

 

Het beste uit mensen halen
In de afgelopen jaren ben ik erachter gekomen wat mijn passie in mijn werk is. Ik geniet ervan om mensen op de juiste plek binnen de organisatie te zetten en daar de hoogst haalbare winst mee behalen. En die winst gaat bij mij niet alleen om het geld, maar juist om het werkplezier. En dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

 

Daarom haal ik ook veel plezier uit het zichtbaarder maken van onze organisatie, de juiste mensen werven en het structureren van onze werkprocessen. Mijn hoofd staat nooit stil: soms word ik midden in de nacht wakker met ideeën, die ik de volgende dag meteen in de praktijk kan brengen.

 

Loopbaancoaching en leiderschap
Het ondernemen geeft mij veel inzichten. En biedt kansen. Zo heb ik in 2021 mijn opleiding tot Loopbaancoach afgerond. Een coachopleiding gericht op de persoon die er tegenover mij zit. En waarin ik het gesprek aan ga over werk en privé. Of dit in balans is en of je écht hetgeen doet wat jou gelukkig maakt!

 

Ook heb ik in 2022 the Woman's Leadership Program afgerond. Onder begeleiding van Carla Clarissa heb ik een bijzondere reis in mijn leiderschap mogen maken. Persoonlijke ontwikkeling, levensinzichten en sisterhood zijn de kern van dit unieke programma. Dit is ook exact de inspiratie die mij ertoe heeft aangezet andere meiden en vrouwen te verbinden.

 

Verdriet
Maar helaas kent mijn leven ook verdriet. Misschien dat ik daarom de rest van mijn leven met zoveel passie wil leven. Mijn oudste zus Sanne is in 2009 aan de gevolgen van beenmergkanker overleden. Ik was 8 toen ik haar beenmergdonor was. Ik denk dat mijn verantwoordelijkheids-gevoel daar is ontstaan. En helaas is onze eigen engelachtige dochter Louise in 2020 overleden aan de gevolgen van een hersentumor, vlak na haar vijfde verjaardag.

 

Nee, het overlijden van mijn zus en mijn dochter hebben geen verband met elkaar. Ja, heel verdrietig is het wel. Ook onze wens voor een derde kindje verloopt niet rooskleurig. Na vier miskramen is ook hier het gemis voelbaar.

 

Inspireren en raken
Maar juist dáárom wil ik andere vrouwen inspireren om alles uit het leven te halen. Op wat voor gebied dan ook. Gezin, sport, voeding, ondernemen, rouw en verlies. Wij vrouwen hebben een onverwoestbare sisterhood die meer naar de voorgrond mag treden. Daarom mijn eerlijke en open verhaal over mijn eigen leven en wie ik ben. Ik hoop je hiermee vooruit te helpen. Wees welkom!

 

Liefs Myrte

bottom of page