top of page

Levenskracht

''Levenskracht is het vuurtje wat voelt als je s ’morgens wakker wordt. Je hebt zin in de dag! De dingen die er die dag op jouw pad gaan komen kan jij ‘aan’. En je mag deze dag weer shinen!


Dat klinkt fantastisch, maar natuurlijk is dat niet elke dag zo. Je komt beneden en de kinderen luisteren niet. Of je partner heeft de vuile vaat laten staan. Levenskracht is niet dé perfecte dag hebben, maar juist de dingen doen waar jij blij van wordt.


Heb je de afgelopen tijd keuzes gemaakt die jouw gezin meer in balans brengt? Of kan jij je creatieve geest kwijt op jouw werk? Of heb je besloten om een paar keer per week lekker te gaan wandelen en lukt dat? Dat is een fijne flow!


Ik ben dankbaar. Ik voel elke ochtend als ik wakker word een vuurtje in mijn buik. Voor mijn gezin, voor mijn werk en voor de gezelligheid om mij heen. Ik ben vaak als eerste wakker. Kies mooie kleren uit. Ik doe mijn make-up. Daardoor voel ik mezelf al direct shinen!


Daarna begint natuurlijk ook mijn ‘sleur’: honden uitlaten en eten geven, Hero aankleden, broodje maken en zijn broodtrommel klaarmaken. (Gelukkig heb ik een lieve man die ook veel doet).


Maar als ik dan weer in de auto stap met mijn warme kop koffie in mijn hand, ben ik blij. Iedereen gaat weer naar haar/zijn plekje toe voor die dag. En als we thuis komen hebben we weer nieuwe verhalen. En mogen we die met elkaar delen! Dat voelt voor mij als Levenskracht: zin hebben in de dag én het geen doen waar je blij van wordt. Welke verhalen deel jij aan de eettafel?


Als jij mijn volledige verhaal over Levenskracht wil horen kom dan 27 januari naar de MyLou inspiratiesessie. Daar houd ik mijn speech over dit onderwerp. En zet ik jullie daarna aan de slag om na te gaan wat jullie Levenskracht is.''


Liefs Myrte
86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page