top of page

Gevoel doorleven

''Ik sprak laatst een vriendin. Ze vertelde dat het 90 seconde duurt om je gevoel te doorleven. Dat zetten mij aan het denken..


De laatste weken leef ik meer in het nu. Ik voel het gemis van onze dochter. Ze is twee jaar geleden overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Het verdriet is té groot om het in één keer te voelen. Daarom moeten wij dit in stukjes doen, maar hoe 'makkelijk' is het om dat gevoel even weg te stoppen?


Ik ben een gevoelsmens. Als er iets in mijn gezin, met mijn geliefden of op mijn werk gebeurt, dan zit ik daar mee. Een aantal jaar geleden kon ik dan aan mezelf voorbij gaan. Dat gevoel niet doorleven, maar daar ben ik mee gestopt.


Stilstaan, diep adem halen, ik doe mijn ogen even dicht en voel wat ik voel. Verdriet?Boosheid? Onmacht? Ik zie het beeld van mijn dochter voor ons. Het doet pijn dat ze hier niet is, maar ik krijg een glimlach op mijn gezicht. Haar mooie gezichtje, dicht bij me. Haar glimlach, haar blonde haartjes én haar zwierige bewegingen. Poeh, wat mis ik je, maar wat ben ik blij dat je in mijn leven was!


Ik vervolg mijn moment. En ik voel niet meer de stekende pijn. Ik heb een lach op mijn gezicht. En ik voel me in het nu. Ik doorleef het gevoel. En als ik geen glimlach op mijn gezicht krijg, is dat ook goed. Ik huil even goed. Ik ben liever voor mezelf. Het geeft mij de kracht om daarna weer door te gaan.


Zo ga ik ook met andere vervelende situaties om. Uiteindelijk heb je geen invloed op alles. Alleen op je eigen handelen. Dus mijn tip: doorleef het gevoel. Het zal je opluchten, je kunt jezelf daarna beter verwoorden en het geeft je kracht.


Hoe doorleef jij je gevoel?''


Liefs Myrte
133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page