top of page

EMDR

'Heb jij ooit in je leven op een punt gestaan waarvan je wist dat jij je trauma’s aan moest gaan?


Afgelopen wintermaanden vond ik zwaar. De geboortedag van onze dochter Louise is op 15 oktober, ze is vijf jaar later op 30 november overleden en daarna volgen de feestdagen. Een verlies is überhaupt al verdrietig, maar ‘wie’ voor ons bedacht heeft om deze zware dagen ook nog eens in drie maanden samen te proppen, heeft het voor ons wel extra pittig gemaakt. Al zal een gelijke verdeling van zware dagen over het jaar misschien ook niet makkelijk zijn..


Daarom heb ik begin dit jaar besloten om aan de slag te gaan met EMDR. De trauma’s die ik heb door het ziek zijn en verlies van Louise aangaan, maar ook de trauma’s van het verlies van mijn zus. Ik voel die verliezen in mijn hele lijf. Overdag kan het me ineens naar mijn keel vliegen en dan denk ik: ‘Louise is echt dood. Ongelooflijk’. Ik sta stil, adem en ga weer door. Of als ik in mijn bed lig kan die verschrikkelijke nacht van 8 op 9 december 2018 – waarin het ziekenhuis ons verhaal niet serieus nam – mij nog naar de keel vliegen. Maar wat doe je eraan? Het aangaan.


Ik heb mijn intake gehad. En afgelopen woensdag ben ik voor het eerst gestart met EMDR. Ik heb een fijne psycholoog. Ze begeleidt me enorm goed, maar alles in mijn lichaam zei: ‘Nee! Doe dit niet.' Ik had twijfels, ik voelde weerstand en ik had zweethanden. Maar weet je wat? Ik heb het toch gedaan!


Ik heb het ergste beeld van het ziek zijn van Louise in mijn hoofd genomen. Een beeld wat mij kan terug zuigen in het verleden. Ik heb 25 minuten lang met mijn ogen op hoge snelheid verschillende type lampjes gevolgd. Ik had daarna hoofdpijn en moest echt bij komen, maar weet je wat? Ik denk dat dit gaat helpen. Dat dit mij, mijn lichaam en daarmee ook mijn gezin gaat helpen. En dat voelt goed.


Ik doe dit voor mezelf, voor Hero, voor Dennis & voor Louise. We zullen haar nooit vergeten, maar verzachten mag wel. Ik hoop dat ik hierdoor een iets fijnere winter tegemoet mag gaan, maar eerst gaan we genieten van de zomer!'


Liefs Myrte

154 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page